Verslagen: Achilles gaat ongeslagen de kerst tegemoet

We durven het allemaal nog niet hardop te zeggen, maar de cijfers liegen er niet om: Achilles 1 gaat als ongeslagen koploper de kerst tegemoet. Tegen de Meervogels werd wel het eerste puntverlies geleden, maar 'erger' dan een gelijkspel werd het niet: 21-21. Team 2 pakte daarvoor met 14-16 de overwinning tegen de reserves van de Zoetermeerders. Achilles 5 had gezien de uitslag (5-25) geen enkele moeite met ALO 3. Achilles 7 speelde gelijk. Een gelijkspel was er ook voor de A1, een gewonnen punt. Na een flinke achterstand knokte de ploeg zich knap terug en zo blijft ook de A1 vooralsnog de ongeslagen koploper in hun poule. Ook de A3 en A4 wonnen het wedstrijden, waardoor ook deze ploegen de koppositie behouden. Achilles B1 moest belangrijke punten helaas bij TOP laten, de B2 behield de punten in eigen huis tegen DES. Tot slot wonnen ook de C3, D3 en E3 wonnen hun wedstrijden. De afgelopen weken haalden we twee keer een recordaantal van 18 verslagen: gaan we daar dit weekend overheen? Lees gauw verder voor de eerste wedstrijdverslagen. [Update: Verslag Achilles 1, 7, A1, A2, B2, C3 en F1 & foto's van Achilles 1 en 2 door Joost van Soest toegevoegd!]

• Een wedstrijdverslag geschreven? Mail deze dan naar website@hkvachilles.nl!
  • Wanneer je een wedstrijdverslag inlevert, scoor je punten voor jouw ploeg in de Reporters Challenge. Meer informatie daarover en de regels van de challenge, lees je hier nog eens terug!
  • Foto's van Achilles 1 en 2 staan in het fotoalbum.

De Meervogels 1 - Achilles 1

Afgelopen zaterdag heeft Achilles een aanval van de toen nog “Runner up” De Meervogels afgeslagen door in de slotfase een verdiend gelijkspel uit het vuur te slepen.

In het hol van niet de kippen maar de leeuw (want wat waren er veel Achilianen afgereisd naar Zoetermeer) speelde Achilles aanvallend een matige eerste helft met weinig doelpunten. Gelukkig zat het verdedigend wel goed waardoor we uiteindelijk nog met een magere 5-6 voorsprong de rust in konden gaan. Daar werd verteld dat het alleen maar beter kon gaan de tweede helft want zo’n helft als de eerste speel je nooit een hele wedstrijd.

En dat gebeurde ook, waar ik een grapje met de uitstekend fluitende scheidsrechter maakte dat als de tweede helft net zo zou zijn als de eerste hij van mij een pitcher bier zou krijgen konden we na 5 minuten elkaar lachend aankijken en wist ik dat ik de pitcher niet hoefde te halen. Beide ploegen gaven elkaar net wat meer ruimte wat resulteerde in een doelpuntenregen in de eerste fase van de tweede helft. Waar het op een gegeven moment stokte bij de Meerkippen, ging Achilles wel verder en pakte een voorsprong van 3 punten. Maar net zo snel als we die voorsprong pakten, gaven we die ook weer uit handen en was het Meervogels dat uitliep naar een voorsprong van 3 punten. Er werd een time-out genomen door Ton en daarin gezegd dat we de laatste 13 minuten alles uit ons zelf moesten halen en keihard moesten vechten om de wedstrijd toch nog naar ons toe te trekken. Aan vechtlust ontbrak het wederom niet en we konden er voor zorgen dat we in het spoor bleven. Na een gemiste strafworp bij Meervogels op een cruciaal moment, konden we toch op gelijke hoogte komen en brak er een onwijs spannende slotfase aan.

Achilles benutte een terecht gegeven strafworp wel, waardoor de stand op 21-21 gezet werd. Met nog 1 minuut 12 te spelen had Achilles de bal in de aanval maar 3 schoten vielen helaas niet binnen. Bewust werd er wel gekozen om een punt te koesteren in de wetenschap dat de Meervogels dan niet in zou lopen op ons en dat lukte ook. De wedstrijd eindigde in 21-21 en het voelt als een gewonnen punt.

KVS wist met ruime cijfers te winnen van DOS wat betekend dat KVS een puntje is ingelopen en nog 3 punten achterstand heeft op Achilles. En laat in het nieuwe jaar KVS nou net de volgende tegenstander zijn in het Sportcampus. Een wedstrijd met voor mij persoonlijk natuurlijk een speciaal randje. Daarom hoop ik dat er volle sporthal is en dat de leeuwen die visjes vangen en rauw opvreten en terug naar Scheveningen sturen met 5 punten achterstand. Kom allemaal in het nieuwe jaar en schreeuw ons naar die belangrijke overwinning!

Supporters onwijs bedankt en ik wens iedereen fijne dagen en een voorspoedige jaarwisseling en wij hopen jullie in het nieuwe jaar weer net zo fanatiek terug te zien als afgelopen jaar!! We hebben genoten van jullie!!

Een superleeuw zal altijd blijven zingen!!!

Groetjes Bastiaan

De Meervogels 2 - Achilles 2

Afgelopen zaterdag mocht team 2 aantreden tegen de Meervogels, in menig Achilles mond ook wel de Meerkippen genoemd. Het Zoetermeerse team stond met 4 punten meer een stuk hoger op de ranglijst, maar met team 2 is alles mogelijk.

Bij het naar binnenlopen in de Veur zag ik de scheidsrechter staan, ik zocht Rob meteen op, oei. In mijn hele korfballeven heb ik slecht 2 kaarten gehad, in 1 wedstrijd, met hem als scheidsrechter. Vandaag mond dicht dus. De scheidsrechter floot gister aan beide kanten exact hetzelfde, en op een paar momenten na kan ik de scheidsrechter na deze redelijk fysieke strijdt enkel complimenten geven!

Een goede start van de wedstrijd zorgde na de 1-1, 2-3 en 3-5 eigenlijk voor een constante voorsprong. Via Lars, Ilan, Raquel en Kelly werd het 6-9, wat tevens de ruststand werd. Goede aanvallen wisselde zich af met statisch spel en op de momenten waar er rust moet worden gepakt, werden er misschien wel door de ervaren spelers te veel fouten gemaakt. Dat was zonde, maar ondanks dat was het een terechte stand.

De tweede helft werd er minder gescoord, het ging moeizaam en het spel werd statisch. Soms werden er mooie acties gemaakt, zorg dan dat we deze kansen ook nemen en benutten! Het is belangrijk dat alle spelers in het veld gevaarlijk zijn, dat zorgt ervoor dat de focus van verdedigers anders ligt. Mede door het statische spel gebeurde ‘het wel bekende’ in de tweede helft, we kwamen gelijk (13-13). Van de tribune af kon je het eigenlijk al horen “daar gaan we weer”, Rob en Martin wisten echter wat wissels toe te passen. Dit wierp zijn vruchten af. Met vechtlust van iedereen, de 13-14 uit Raquel haar handen en de twee goals van Ilan (14-15 en 14-16) kon Achilles 2 weer twee punten bijschrijven!

Reserves van Achilles 3, top dat jullie er weer bij waren. Zeker gezien het feit dat jullie een ochtend wedstrijd hadden. De wedstrijd was sportief gezien erg leuk, Meervogels had een goed team en speelde leuk. Het is goed om onszelf aan zo’n team te meten. We kunnen nu rustig stoppen met naar beneden kijken en elke wedstrijd weer als wedstrijd op zich zien. Met onze wisselende samenstellingen komen we er zeker, want volgens mij vinden we onze weg hier steeds meer in.

Doelpuntenmakers Achilles 2:
Ilan Verboom en Raquel Chapper (beiden 5), Michael Matla en Kelly de Koning (beiden 2), Lars Alsem en Tobias Welbergen (beiden 1)

VEO 3 - Achilles 3

Het was nog donker toen de wekker ging, bij deze respect voor alle trainers en coaches van de jonkies en die elke zaterdag zo vroeg opstaan. Dit echter geheel ter zijde. Daar stonden we, kwart over negen verzamelen, op naar Voorburg.

Tijdens het inschieten op heerlijke muziek van Wes, zat de spirit er al lekker in. Beide teams waren gebrand om te winnen. Met de opdracht om ons bewust te zijn van onze kracht, namelijk het SAMEN doen, goed voor te verdedigen en gelijk scherp te zijn, gingen we de wedstrijd in.

Zowel Achilles, als Veo waren vanaf minuut 1 scherp, zowel in spel als in de afronding. Het ging aanvankelijk gelijk op, maar Veo nam een marge van twee punten in de loop van de eerste helft. We gingen met 10-8 de rust in.

De tweede helft begon niet heel anders, al kwam Veo wel met vier punten verschil voor te staan. Wij hebben veel korte kansen gemist en het verlies lag dus ook vooral bij het niet afronden van de mooie kansen die werden gecreëerd, door goed spel.

Helaas, 16-18 verloren, zoals de coach terecht zei na afloop: weer een heel goede wedstrijd verloren.

Rest mij nog wel te zeggen, dat de ontwikkelingen en verbeteringen die Achilles 3 het afgelopen jaar heeft doorgemaakt, ongekend is. Van een bij elkaar geraapt zooitje, met alle leeftijden in een team, naar een echt samenspelend en goed korfballend team veranderd. Inzet van de bovenste plank, met zowel collectieve groei, als individuele groei. Wanneer we deze lijn doorzetten, moeten we in 2018 zeker de verloren wedstrijden kunnen revancheren.

Marianne

Achilles 7 – KIOS 4

Na een goede start van de zaalcompetitie liepen de toppers van het zevende vorige week tegen een zeperd aan. Dat moest afgelopen zaterdag goed gemaakt worden tegen KIOS. Voor de wedstrijd werden de koppen daarom nog even bij elkaar gestoken. Alle neuzen stonden dezelfde kant op, afspraken werden gemaakt en iedereen ging “scherp” de wedstrijd in. Uiteraard gingen vanaf minuut 1 alle afspraken overboord. Maar gelukkig waren we wel scherp. In de eerste helft domineerden de toppers van het zevende. Al snel keken we door mooie doelpunten van zowel de dames als de heren (ja ook wij kijken naar het eerste!) tegen een stand van 9-3 aan. Dat gaat lekker zou je zeggen. De dames en heren van KIOS zagen dit met lede ogen aan en uw verslaggever kon de overwinning met zijn nieuwe neus al ruiken. Vlak voor rust kwam KIOS echter terug met een paar mooie afstandsschoten. Dat laatste is wel wat lief gezegd, het waren pure noodschoten die er toevallig in vlogen. Ook die tellen helaas. Hierdoor was de voorsprong in de rust gekrompen tot 9-8.

Tijdens de bespreken werd 1 ding erg duidelijk: het spel was goed maar communicatief kon het beter in de verdediging. Een aantal tegendoelpunten had simpel voorkomen kunnen worden als we elkaar hadden laten weten waar we stonden. Kan gebeuren, in de tweede helft zouden we dit oppakken. Aanvallend gezien moesten we meer geduld bewaren en eerst de aanval goed opzetten voor het schot gepakt zou worden. Zeker gezien onze krappe voorsprong, die was nog maar 1 punt en dat moet je koesteren! Helaas hebben de toppers van het zevende last van het “tweede helft syndroom”. Vaak zakken de jonge leeuwen en leeuwinnen een beetje in. De toedracht daarvan is nog onduidelijk. Is het de jeugd? Is het de concentratie? Zitten we met ons hoofd al bij de derde helft? Of komt het door de vele, vele, vele schoten van Lars? Uw verslaggever stelt een nader onderzoek in en komt hier later op terug.

Terug naar de tweede helft. Die was spannend, maar voor de neutrale toeschouwer niet leuk om te kijken. Er werd namelijk weinig gescoord. Verdedigend stond het goed. Aanvallend liep het ook nog redelijk, alleen werden de kansen niet afgemaakt. De voorsprong van 1 punt bleef daarmee lang gehandhaafd. Helaas kwam KIOS door een aantal afstandsschoten toch langszij. De moed zakte onze hardwerkende, maar weinig efficiënte leeuwen en leeuwinnen in de schoenen. De aanvallen waren bij vlagen mooi om te zien maar de afwerking deed echter pijn aan de ogen. Lena vuurde in deze periode nog een prachtig afstandsschot af maar wist haar geweldige spel niet te bekronen met een doelpunt. Ivo, Michelle en Martijn wisten nog mooie doorlopen en korte kansen af te dwingen, helaas ook zonder rendement. Tussendoor is Leon nog ingewisseld voor Elmar maar ook die kon de punt niet drukken. Hierdoor gingen de koppies hangen. Gelukkig voor ons is Lars een doorzetter en zijn aanhoudende schoten wisten in de laatste minuten de korf tweemaal te vinden. Daarmee krikte hij zijn schotpercentage toch nog op tot boven het nulpunt. Dit resulteerde in een eindstand van 14-14. Gezien het scoreverloop heeft het zevende een puntje gestolen, maar op basis van het spelbeeld hadden we recht op meer. Volgende week is het zevende vrij, op verzoek van TOP is de wedstrijd verplaatst naar februari. Wellicht dat zij hopen dat ondergetekende dan weer gewoon speelt.

Elmar bedankt voor het invallen, Isabelle bedankt voor het wissel staan, Alex bedankt voor het fluiten en mijzelf wil ik alvast bedanken voor het verslag.

Rinus

KCR A1-Achilles A1
“Je wordt kampioen door te winnen van de kleintjes”. Dat was de uitspraak die goed te koppelen is met deze wedstrijd. Het begon met de goede voorbereiding. Achilles kwam net te laat voor het inschieten in de rust van de wedstrijd er voor. Hierdoor hadden de Achilianen alleen een paar minuten om warm te lopen en in te schieten. Dit verliep best soepel, de een na de andere bal vloog in de geel gekleurde mand. De laatste gebedjes en toespraken werden gehouden na het fluitsignaal van de scheids en de teams moesten opstellen. En daar begon de wedstrijd. Al snel zag je aan het spel dat de nummer 1 er niet was. De Achilianen hadden geen vat op de wedstrijd, vooral aanvallend niet. KCR speelde met veel lef en schoten ballen raak ondanks het verdedigende werk van de nummer 1. Er was ook veel gedoe op het veld, spelers die bijvoorbeeld net iets te ruw de bal wilde pakken. Dat was te zien aan het plakje kaas, om het zo maar even te noemen, dat Pepijn kreeg voor het te lijfelijk opeisen van de bal Het verschil werd gemaakt door de hoeveelheid energie die KCR er in stak. Na de time-outs en wisselingen tussen de vakken kwam het spel van de nummer 1 iets meer op gang. KCR speelde nog wel met veel lef maar kwam niet te heel veel doelpunten. Daarmee was de ruststand 10-3.

In de tweede helft gingen de leeuwen hun manen laten zien. De bal ging snel rond, er was veel beweging en meer doelpogingen. KCR was hierbij even van het padje af. Daardoor kon Achilles een inhaalrace maken. Het gat werd steeds kleiner gemaakt dat was niet alleen op het score bord te zien maar ook op de gezichten van KCR. In de eerste helft kon je zien dat zij erin geloofden de leeuw te temmen. Naarmate de leeuwen dichterbij kwamen zag je dat het ongeregeld aan de kant van KCR werd. Hier en daar nog wat doelpunten maar niet genoeg om de controle vast te houden. Op het einde van de wedstrijd was het puntje van je stoel het meest bezet. Spannend was het zeker. Achilles kreeg en strafworp mee waarop Rober meteen wilde wisselen. Luca eruit en Pepijn er in. Dit omdat Pepijn zuiverder is in zijn strafworpen. Hij staat klaar om hem te nemen en het fluitsignaal klinkt. Pepijn neemt de strafworp en hij rolt over het randje van de korf. Hij rolt eraf zo in de handen van Danique De Bruijn. Zij nam de laatste korte kans van de wedstrijd die beslissend was. De gelijkmaker was binnen. Nu nog even die laatste moment verdedigen. De bal werd onderschept en werd naar de aanval gebracht. Met nog 8 seconden op de klok kreeg joel de bal in het hoekje van het veld. Niet merken dat er nog 8 seconden zijn schiet hij de bal, mikkend naar de maan, tegen het plafond aan. Dit betekende dat KCR nog voor een kleine 7 seconden de bal had. Uiteindelijk is de bal nooit in de aanval gekomen. De trainers van de leeuwen hadden hierdoor ook hun dagelijkse hoeveelheid hartkloppingen. Deze wedstrijd was een leermomentje voor de nummer 1. De wedstrijd is afgefloten met een stand van 16-16.

Luca

Sporting Trigon A1 - Achilles A2 18-17 (speciaal coachverslag door Amel!)
Afgelopen weekend mocht de A2 het in Leiden opnemen tegen Sporting Trigon A1. Op papier een middenmotor met wisselende uitslagen, maar met veel scorend vermogen. Achilles A2 speelt op dat moment gedeeld in de bovenste regionen mee en moet een overwinning binnen slepen om in die top mee te blijven doen, gezien de flow van de  afgelopen wedstrijden én de mentaliteit van de ploeg was een winst absoluut haalbaar.

Start van de wedstrijd
Na het startsignaal was Achilles A2 de ploeg die vanaf het begin aanvallende druk zette en de smaak van de wedstrijd bepaalde. De ploeg liet zien waarom er veel interesse is in de uitslagen en prestaties van de A2. Ondanks het completere spel waarbij de heren en de dames eigenlijk niet te verdedigen waren hadden we problemen met de afronding.

Sporting Trigon was de ploeg die daar goed van profiteerde. Met scorend vermogen van slechts drie van de acht spelers waren ze in staat om met twee punten voorsprong de rust in te gaan, nadat wij die van vijf punten achterstand waren terug gekomen. Ondanks de achterstand zijn we in de eerste helft niet in paniek geraakt, we hadden het beter spel, maar je moet ze wel scoren. Verdedigend was er wel werk aan de winkel, hoe stop je kleine snelle aanvallers die ook nog eens ballen binnenschieten vanaf acht meter?

Tweede helft
Het antwoord in dit geval was om gewoon onze ballen af te gaan ronden, als we dit de eerste helft ook hadden gedaan hadden we nu ruim voor gestaan. Zoals volgens plan liepen de aanvallen gestaag. Het is dan ook een compliment aan de  ploeg om twee coaches langs de lijn tot diep in de tweede helft instructies te horen geven over hoe wij spelen en er vervolgens gewoon niks aan kunnen doen. Achilles A2 bleef pushen en maakte halverwege de tweede helft de twee punten achterstand goed naar een twee punten voorsprong. Je zou zeggen alles in kannen en kruiken.

Maar helaas. Ondanks dat we dit seizoen echt stappen hebben gemaakt met betrekking tot het strategisch aanpakken van wedstrijden, hoe ook de winst tegen Tempo tot stand was gekomen, zo kwam het er deze wedstrijd niet uit, mede omdat we al vroeg in de wedstrijd twee geblesseerde dames naar de kant moesten halen.

Laatste tien minuten
Sporting Trigon A1 en Achilles A2 gaan dan ook nek-aan-nek de laatste tien minuten van de wedstrijd in, waarbij eigenlijk beide ploegen niet meer zo makkelijk te scoren komen. Sporting Trigon één punt voor. Vervolgens gelijk en Achilles één punt voor en vervolgens weer gelijk. Ik denk dat het meegekomen publiek en alle virtuele supporters (zoals in de ouder app) de spanning hebben kunnen voelen. Het is dan ook jammer dat een strafworp ervoor heeft gezorgd dat we zonder punten huiswaards keerden, al was één punt in deze wedstrijd zeker verdiend geweest. De eindstand van deze laatste wedstrijd van dit jaar eindigde zodoende in 18 tegen 17.

Dankwoord
Ik heb de ploeg aangeboden om deze week het verslag te schrijven, om ze via deze weg een groot compliment te geven over de de volwassenheid die ze als groep hebben ontwikkeld en het teamgevoel dat ze binnen en buiten de lijnen uitstralen en meegeven. Maar daarnaast ook de stappen die ze dit jaar als individu hebben gemaakt, welke onder Achilles leden na verluid niet onopgemerkt zijn gebleven.

De doelstelling dit jaar om aantrekkelijk korfbal te spelen waarbij alle spelers gevaarlijk zijn,  die hebben we al behaald. De doelstelling om zo hoog mogelijk te eindigen met dit korfbal is nog in volle gang, en als ze zo doorgaan gaat ook dat helemaal goed komen.

Groet,
Amel Groos

Achilles B2 - DES B1
Afgelopen zaterdag hadden wij een wedstrijd tegen DES B1. Gelijk in de eerste minuut van de aanval ging er al een bal in van Zohier, door de pino te doen. Wij hadden met de aanval meer de bal en stonden in de rust met 7-4 voor.

In de rust verteld Ilan ons dat wij het goed deden en dat wij alleen nog meer energie moesten geven om de rebound duels te blijven winnen. Tweede helft van de wedstrijd kwam DES terug met 3 doelpunten en werden een par spelers wat ruwer in het spel, Maar wij lieten ons niet wegspelen en wonnen met 11-8. Na afloop hebben wij de scheids een hand gegeven en bedankt voor het fluiten.

Celeste

Achilles C1 – Groen Geel C1

De wedstrijd begon erg goed. We konden goed meedraaien met Groen Geel. We kregen doelpunten tegen, maar wij scoorden ook. Vanaf 4-5 achterstand ging het wat minder. We lieten doelpunten door, maar zelf scoorden we niet. We gingen de rust in met 4-9. In de tweede helft pakten we het weer op. Onze aanvallen liepen beter en we gingen weer scoren. Quin maakte nog een mooie trucbal. We bleven knokken tot het eind. Quin had 3 doelpunten, Max 4, Ivy 1 en Noa 1. We eindigden met een stand van 9-18.

Max

Achilles C3 – Olympia C4
Afgelopen zaterdag zat de sfeer er bij Achilles C3 goed in!

Het begin van de wedstrijd begon na elke minuten al met een verrassende voorsprong voor Achilles. Olympia liet niet lang op zich wachten en gaf snel antwoord door er 1-1 van te maken. De eerste helft was spannend en beide teams waren aan elkaar gewaagd. Zowel Achilles als Olympia hadden veel mooie kansen en acties. Maar ze wisten geen punten meer te maken. Het was een spannende eerste helft!

Na de rust zat het tempo er lekker in. Achilles was ontspannen aan het spelen en de samenwerking was goed. De verdediging ging lekker en na een 2-2 stand liep Achilles uit naar een mooie allereerste overwinning! Achilles won met 5-2!

Achilles C3 - GKV C3 (verslag van vorige week!)
Vandaag speelden we tegen GKV.

Aanval: Kimberley, Melissa, Leander en Nick
Verdediging: Ocker, Taufeique, Siddarth en ik (Mira)

In de eerste helft werd er niet gescoord. We kwamen snel met 3-0 achter. Daarna stond het alweer 6-0. We moeten iets meer aanvallend spelen en de tegenstanders beter in de gaten houden. Dit was de eerste helft. Siddarth en ik (Mira) zijn er nu de 2e helft uit en Damian en Naomi zijn er nu in. Damian zorgde dat het 7-1 stond, yes! Taufeique ging er uit en ik ging er weer in. Aan het einde maakte Kimberley er 8-2 van. De 2e helft ging veel beter, we speelden fanatieker. Ik vond het een leuke wedstrijd, en heb zin in de volgende wedstrijd!

Groetjes van Mira Pepe

Nieuwerkerk D1 - Achilles D1
Vandaag reisden we af naar Nieuwerkerk om te spelen tegen Nieuwerkerk D1. Het was vanaf het eerste fluitsignaal gelijk een heel fysieke wedstrijd, maar we hadden er alle vertrouwen in. In de eerste minuten waren we nog niet echt warmgedraaid. We kwamen eerst 1-0 en daarna 2-0 achter. Maar daarna maakte Jill een strafworp en was het 2-1. Maar Nieuwerkerk was iets scherper in de afronding en ze maakten de 3-1 en 4-1. Toen maakte Levi uit een vrije bal aangegeven door Nikki de 4-2, maar aan de andere kant was het gelijk Nieuwerkerk dat weer scoorde 5-2. Maar we gaven niet op en Demi scoorde weer 5-3. Er was een chaotische fase van ons, daarom scoorde Nieuwerkerk maarliefst drie keer waardoor ze uitliepen naar 8-3. Gelukkig wist eerst Demi en daarna Levi weer te scoren en brachten zij de stand op 8-5. Helaas scoorde Nieuwerkerk weer en was het verschil weer vier doelpunten. Mick bracht de stand nog op 9-6, maar Nieuwerkerk antwoordde gelijk met 10-6. Op het laatst scoorde Levi nog een heel mooi doelpunt, maar die werd helaas afgekeurd. Nu even een paar weekjes geen competitie en dan in het nieuwe jaar met z'n allen er weer tegenaan (in ons nieuwe tenue????)! Ook nog een bedankje voor de scheids en het meegereisde publiek!

Groetjes Mick

Nieuwerkerk D1 - Achilles D1 (coachverslag!)
De laatste wedstrijd van 2017 werd voor de D1 helaas afgesloten zonder punten mee te nemen naar Den Haag. Nieuwerkerk toonde flink karakter al voor de wedstrijd, zo werden we al ver van te voren klaargestoomd voor een pittige wedstrijd. En niets was minder waar want de arrogantie straalde van de wedstrijd af. Veel geduw en gehuil, flink wat overtredingen waar de scheids overigens goed voor floot, maar ook hele mooie acties! Helaas voor ons werd er heel fel verdedigd waardoor we ons spel niet goed konden uitvoeren. We hadden het lastig met het kleiner maken en er werden veel ballen onderschept door Nieuwerkerk. De aanvallen die wel goed werden neergezet en waar het baltempo hoog was en de uitstap op het juiste moment leidde vaak wel tot een goede kans of doelpunt. Voor Achilles D1 de taak om het baltempo hoog te houden en je optijd aan te bieden. Met de druk die Fortuna en Nieuwerkerk allebei gaven moeten we hard op trainen, zodat we de volgende keer onze aanvallen beter kunnen uitvoeren. Voor nu laten we de kinders even met rust en zij ons ook, en kunnen we in 2018 laten zien hoe goed we zijn!!

Uitslag: 10-6

Jisse

Achilles D3 - ONDO D4
Vandaag stond al vroeg de wedstrijd tegen ONDO D4 op het programma. Het was nog donker toen we de Sportcampus om kwart over 8 binnen gingen. Maar al snel was de D3 compleet. Viggo viel in bij de D2, dus die was er niet bij, en ook Siemen en Joost konden niet spelen. De palen werden opgezet, de code van het slot op het ballenrek achterhaald (deze is ***, en Teun weet die van het ALO-ballenrek) en er werd ingelopen.

Om 9 uur begon de wedstrijd. Helaas zonder de opgestelde scheidsrechter, maar natuurlijk nam Good Old Marinus de taak over. Dank je wel, Marinus!

De D3 kon al snel schieten, maar Tehzeeb schoot helaas mis. Hierna maakte ONDO het eerste tegendoelpunt. De D3 liet de schouders niet hangen en al snel maakte Lucas L. de gelijkmaker. Daarna was hij niet meer te stoppen en de nummer 2 ging er snel in. Er waren veel kansen voor beide teams, veel gemiste punten en een ijzersterke verdediging. Met zo hier en daar een gaatje, waardoor ONDO ook wist te scoren. Na een doelpunt van Bregje en Jalien was de ruststand 4-4.

ONDO was duidelijk geschrokken van ons team want na de rust werd er een heel nieuw team gevormd, met sterkere spelers. Maar dat had niet veel effect want Lucas L. scoorde weer 3 keer. ONDO scoorde ook nog een twee puntjes. Met een strak schot van Nikki werd het 8 – 6 en met een prachtige doorloop scoorde Bregje haar tweede en het laatste punt in de wedstrijd. Eindstand 9-6.

Het was een hele goede en leuke wedstrijd! Iedereen bedankt, en daarmee bedoelen wij de tegenstander voor de leuke wedstrijd, de trainers Zoë en Annelotte voor hun goede coaching en natuurlijk Marinus voor het fluiten en de uitleg tijdens de wedstrijd. Nu even Kerstvakantie en op 6 januari 2018 staan we weer paraat.

Fijne kerstdagen!

Groetjes van Jalien

Excelsior E7 - Excelsior E3
Vandaag gingen we naar Delft. We moesten tegen Excelsior.. We komen bekenden tegen omdat ook de E2 daar speelt. Er zitten veel ouders op de tribune. Ze doen een beetje fanatiek. We zien zelfs eventjes een wave. Ook zijn de ouders ons heel hard aan het aanmoedigen. Dit is wel een beetje genant. Joanne is haar korfbalschoenen vergeten. Ze heeft op haar leuke laarsjes gespeeld en dat deed ze eigenlijk heel goed.

De wedstrijd begint goed. We stonden in het begin heel even achter maar we hebben ze weer ingehaald. Het was best spannend. We hadden een goede scheidsrechter.

Mijn moeder heeft de scores opgeschreven:
1-0
1-1 Jurre
1-2 Jurre
2-2
2-3 Sofie (mijn eerste in het hele seizoen, ik was er zelf verbaast over maar ook heel blij)